نمای فریم لس
امروزه استفاده از شیشه به عنوان یکی از مصالح جدایی ناپذیر هر ساختمان بشمار می رود و استفاده از شیشه بخصوص در نمای ساختمان های مرتفع بسیار مرسوم شده است. بکارگیری نماهای شیشه ای علاوه بر اینکه امکان استفاده از حداکثر روشنایی روز را فراهم می نماید، زیبایی خاصی را برای ساختمان به ارمغان می اورد. بکارگیری این نماهای مدرن برای ساختمان سبب شده است تا جزئیات نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آنها می توان به شيشه های فريم لس و نماهای لامل(Face Cap) اشاره کرد.
در نماهای فریم لس شیشه ای، می توان از شیشه های تک جداره و یا دوجداره استفاده کرد، قابهای آلومینیومی نگهدارنده شیشه در این سیستم بر روی یک فریم فولادی که از پروفیل هایی با سایزهای متفاوت ( غالباً 40 × 40 ) ساخته و نصب می شوند. فواصل شیشه ها با یکدیگر بقدری نزدیک به هم است که فریم فولادی حائل قابهای آلومینیومی از نمای روبرو دیده نمی شوند.
نحوه اجرای فریم لس
در مرحله نخست سطح نما توسط پروفیل های فلزی شبکه بندی شده و پس از آن فریم ها در داخل این شبکه ها قرار می گیرند. وجود لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف شیشه و فریم باعث می شود که سطح نما کاملاً ایزوله گردد.یکی از ویژگی های سیستم فریم لس ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج و همچنین امکان بهره گیری از بازشو مخفی در نما می باشد که این سیستم را هم بصورت بازشو و هم بصورت فیکس می توان استفاده کرد.
روش اجرا
1) تهیه نقشه های فاز دو با توجه به طرح اولیه
2) اجرای زیرسازی فلزی با استفاده از پروفیل های آهنی
3) ساخت فریم های آلومینیومی با استفاده از برش CNC براساس نقشه های موجود
مزیت های سیستم فریم لس عبارتند از :
- سهولت تعویض شیشه
- عملکرد جداگانه هریک از فریم ها در مقابل زلزله
- امکان بهره گیری از رنگ های متفاوت در نما
- ظرافت دید شیشه از خارج بنا
- امکان استفاده از بازشو مخفی در نما
- عدم انتقال تنش های سازه اصلی به بنا
- وزن کمتری را به ساختمان متحمل می کند
خصوصیات نمای فریم لس :
- سهولت در نصب شیشه
- وجود واشرهای مخفی برای آب بندی و هوابندی
- ایجاد مرز جداکننده سازه نما از سازه اصلی
- امکان اجرا بصورت تمام آلومینیومی
- تنوع رنگ
- ایجاد سطح بصری یکدست شیشه
- عایق صوت و حرارت
- کنترل دمای محیطی