اجرای نمای HPL

High Pressure Laminate) - HPL)

فرمیکا یا HPL به معنای ورقهای لمینیت فشرده شده تحت فشار بالا است که از ترکیب لایه های سلولزی و رزین فنولیک تشکیل شده است. هسته آن از لایه های کاغذ کرافت، رزین فنولیک اشباع شده، یک کاغذ دکوراتیو یکپارچه و رزین ملامینی غنی شده است، که در دمای بالای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و فشار ۸۰ bar  پرس شده و به هسته ورق اچ پی ال با مشخصات فنی ویژه تبدیل می شود. سطوح این ورقه توسط لایه های رنگین ضد خش پوشیده شده و به صورت پانل عرضه می گردد.

لایه های hpl

ورقه های  اچ پی ال کاربرد وسیعی در زمینه های متفاوتی دارند. به دلیل ویژگی های خاص اچ پی ال که به آن اشاره خواهیم کرد، این ضخامت پوشش بسیار مناسبی برای نمای خارجی ساختمانهای مسکونی، فروشگاها، بیمارستانها، آزمایشگاها و.... هستند. همچنین در تزئین دیوارهای داخلی بنا، آسانسورها، ساخت کابینت های آشپزخانه، سرویس های بهداشتی، کمدهای استخر و رختکن ها و حتی در صنایعی چون هواپیما سازی، خودرو سازی و واگن سازی نیز کاربرد دارند.

ساختمان اچ پی ال

خصوصیات اچ پی ال

- نصب سریع و آسان

- وزن سبک

- دوام و استحکام فوق العاده در برابر نیروهای  خمشی و به دلیل قابلیت ارتجاعی آن، دارای مقاومت در مقابل ضربه های وارده ای چون فشار باد هستند.

- دارای مقاومت رطوبتی بالا به دلیل جذب رطوبت به میزان کمتر از ۶ دزصد در حالت غوطه وری در آب و افزایش ضخامت ناشی از جذب آب تا حدود ۱۰ درصد. در نتیجه این پانل ها پوشش ایده آلی برای محیط های نمناک هستند.

- مقاومت در برابر آتش سوزی

پانل های HPL دارای تحمل شوک حرارتی تا دمای ۱۶۰ درجه هستند. تغییر ابعاد و ضریب انبساطی آنها در دمای بالا کمتر از ۳ درصد است. این پانلها در مواقع اتش سوزی، ذوب و منفجر نمیشوند. خود به خود نمی سوزند و گازهای تولیدی آنها به هنگام سوختن از لحاظ مسمومیت خطرناک نیست.

- لایه های سخت روی ضخامت پانل HPL باعث مقاومت آنها در برابر خراشیدگی شده است.

- این پانل ها بهداشتی و مقاوم در برابر رطوبت و قارچ هستند. این ویژگی به دلیل خاصیت آنتی باکتریال و آنتی الکتروستاتیک این صفحات و قابل شستوشو بودن آنها است.

- مقاوم در برابر اسیدهای ضعیف به خاطر استفاده از چسب رزین ملامینی در سطح آن.

- مقاوم در برابر الکتریسیته به دلیل استفاده از چسب رزین فنولیک در تولید آن.

- سطوح بین خلل و فرج و خاصیت آنتی الکترواستاتیک آنها مانع از خاک گرفتگی و لک شدن صفحات HPL در نما می شود. این عامل سبب می شود که نگهداری نما و شستشوی آن آسان شود.

- دارای تنوع در رنگ و طرح و ضخامت

- برخی محدودیتها در اجرای سطوح منحنی توسط این پانل ها در نما وجود دارد. برای اجرای این گونه سطوح باید در انتخاب ضخامت ورق و روش نصب آن دقت نمود.

روش های نصب صفحات اچ پی ال / HPL در نما

برای نصب پنل های HPL در نما ۳ روش وجود دارد:

۱- روش نصب با اتصالات قابل رویت

در این روش ضخامت HPL توسط پیچ یا پرچی مخصوصی با یا بدون درپوش های همرنگ نما به زیرسازی محکم می شوند. زیرسازی آن، پروفیلهای عمودی است که می توان از قوطی ۴۰*۴۰ میلیمتر استفاده کرد.

۲- روش نصب با چسب

در این روش ضخامت HPL توسط دو نوع چسب مخصوص بر روی زیرسازی محکم می شوند.

۳- روش نصب قابل تنظیم (هنگ)

در این روش صفحات HPL توسط پروفیل آلومینیوم قابل تنظیم به پشت پانل و برروی زیرسازی نصب می شوند. در این سیستم پیچ های اتصال ورق دیده نمی شوند و این روش نصب را برای طراحی نما مناسب می کند.

نصب صفحات HPL در محیط های داخلی

برای نصب پنل های HPL در محیط های داخلی، ۲ روش متفاوت وجود دارد:

۱- نصب متحرک

صفحات HPL در این روش توسط پروفیلهای آلومینیومی به زیر سازی سوار می شوند. در این روش دسترسی به تاسیسات پشت پوشش بسیار آسان است.

۲- نصب چسبی

در این روش، پروفیل های مخصوص آلومینیومی بر روی دیوار نصب شده و سطحی تراز را فراهم می کنند. سپس صفحات HPL به کمک چسب مخصوص بر روی آنها نصب می شوند.

نحوه ی نصب در نمای ساختمان

بر حسب موقعیت های خاص می توان از انواع روش های نصب بهره گرفت: 

نصب با اتصال قابل رویت - ضخامت HPL توسط پیچ های مخصوص که در پوشش هم رنگ نما دارد به زیرسازی محکم می گردد.

نصب چسبی - ضخامت HPL توسط دو نوع چسب مخصوص بر روی زیرسازی محکم می گردد.

نصب قابل تنظیم - ضخامت HPL توسط پروفیل آلومینیومی قابل تنظیم بر روی زیرسازی نصب می گردد.

فیکسhpl

کلدینگhpl

ضخامت پانل HPL

پانل های HPL در ضخامت های مختلفی از جمله ۱۲،۸،۶،۳ و ... میلیمتری عرضه می شوند. انتخاب ضخامت بر عهده طراح نما است و رابطه مستقیمی بین ضخامت پانل ها و فاصله بین تکیه گاهها وجود دارد. هرچه فاصله بین تکیه گاهها بیشتر باشد، ضخامت  HPL نیز بیشتر خواهد بود. در مجموع در نماهای خارجی ضخامت های بین ۶ تا ۸ میلیمتر در نظر گرفته می شود. به استثنای موارد خاص، معمولا از ضخامت های ۳ تا ۵ میلیمتر برای نما استفاده نمی شود. زیرا این ضخامت در مقابل فشار زیاد از استحکام کافی برخوردار نیست. از طرف دیگر ضخامت بیشتر از ۱۰ میلیمتر نیز باعث سنگینی نما و عدم تایید آن به لحاظ فنی می شود.

مراحل نصب

- فاز اول : محاسبات

- فاز دوم: آهن کشی نما

- فاز سوم: نصب لامل های آلومینیومی

- فاز چهارم: پوشش سطح زیرسازی

- فاز پنجم: برش و نصب پانل ها

نحوه حمل و نگهداری پانلهای HPL

برای حمل پانلها ، باید از سطح پایداری به بزرگی ابعاد خود پانل ها استفاده شود تا پانل ها بر روی هم نلغزند. پانلها باید به صورت افقی و در فضاهایی دور از رطوبت، گرما، خاک و هر عامل مضر دیگر نگهداری شوند. تمام سطح پانلها باید پوشیده گردد. اگر نگهداری آنها به صورت افقی ممکن نبود، زاویه ۶۰ تا ۷۰ درجه برای نگهداری آنها پیشنهاد می شود.

شیوه تمیز کردن پانلهای HPL

سطح پانلهای HPL به علت خاصیت ضد چسبندگی به راحتی توسط آب و محلولهای نظافت خانگی تمیز می شوند. اگر از محلول های قوی تری برای شستشو استفاده شد، بایستی پس از نظافت سطح پانل با آب و محلول نظافت خانگی به آرامی تمیز شود.

در صورت وجود لک های روغنی برروی پانلها، از آب گرم و محلول نظافت خانگی و برای لکه های چسب از الکل و یا محلول های نظافت خانگی و در آخر از کف صابون برای پاک کردن می توان استفاده نمود.

برای پاک کردن لکه های رنگ بهتر است به دستور العملهای مربوط به شرکت سازنده رنگ توجه کرد. پس از شستشو سطح پانل بایستی با آب صابون تمیز شود.

در آخر برای پاک کردن لکه های سیمان، در صورتی که هنوز سیمان خشک نشده است، کافی است از آب برای شستشو استفاده کرد. ولی در صورتی که لکه سیمان در حال خشک شدن باشد، باید تا خشک شدن کامل سیمان صبر کرد و سپس تنها با یک پارچه نرم و تمیز لکه را پاک نمود. در آخر سطح پانل را باید با مقدار زیادی آب شستشو داد.

از خراشیدن یا کشیدن سطوح سخت چون اسکاچ، برروی پانل ها جدا خوداری شود.

در صورت آسیب دیدگی پانل، باید آن را با یک پانل جدید تعویض کرد.

 

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :